Майска нощ с феята – кандилка

Майска нощ с феята – кандилка

Заглавие: „Майска нощ с феята – кандилка“.
Автор: Весела Фламбурари
Художник на корицата: Радостина Нейкова
Издателство: Национално издателство“АзБуки“ и Държавната агенция за българите в чужбина.
Жанр: Детска литература
Корична цена: книгата се разпространява безплатно в българските културни центрове и предназначена за децата от българските общности по света.
Меки корици
Брой страници: 48
Дата на издаване: 01. 2012
ISBN: 978-954-2989-82-0

а) „Много сладурска история за любовта и саможертвата, за опознаването на себе си. Илюстрирана весело-слънчево!“ – Ангел Петров, блогър.
б) „Феята-кандилка (това е професия не име) всъщност се казва Месечка. Месечка е родена през месец май, когато мъглите спят, а цветята цъфтят с прекрасен аромат. Малката феичка има свое пухкаво-рошаво-искрящо кандило, както и изящно-лунно-сребърно блестящ приятел – лунният лъч Фенгариос или просто Фенги. Месечка и Фенги, а и Кандилото си живеят напълно безгрижно и се наслаждават на приятната си компания, докато един ден… Винаги има един ден, по-шантав от останалите, в който всичко може да се обърка. Да накапеш новата си дреха, да си скъсаш крачола, докато прескачаш някоя ограда, да счупиш любимата ваза на майка си… или пък да се блъснеш в най-малката вещица на света, притежаваща най-чувствителния нос и НАЙ-ГОЛЯЯЯМАТА лошотия! Такава „вещична“ среща преживява и Месечка. За нещастие, защото само си представете, на какво е способна толкова малка и проклета злодейка!“ – сайтът „Детски книги“.