Миличко моe тефтерче!

Миличко моe тефтерче!

1. „Миличко моe тефтерче! Съчиненията на малката мишка Метличина“
Заглавие: „Миличко мое тефтерче! Съчиненията на малката мишка Метличина“.
Автор: Весела Фламбурари
Художник: Радостина Нейкова
Издателство: ИК“Жанет 45“
Жанр: Детска литература
Корична цена: 8.00 лева
Меки корици
Брой страници: 72
Дата на издаване: 05. 2009 година
ISBN: 978-954-491-5360

а) „Запознайте се с Метличина – млада и фина мишка, която си строи къщичка, готви вкусотии по стари рецепти, пише стихчета и любопитства. Мишката Метличина споделя с тефтерчето си важните неща, които й се случват – като например откритието, че кашкавалът, който прилича на голяма жълта луна, не расте на нивата, а призраците на църковните мишки обичат мляко. Уютната вселена на мишия свят ще ви завладее с вкусове, аромати и забавни истории. В добавка ще научите значението на думата „наука“, а именно: „Когато си много любопитен за нещо и не мирясваш, докато не разбереш откъде е дошло“ – ИК“Жанет 45“.

б)„Книжката „Миличко мое тефтерче! Съчиненията на малката мишка Метличина“ ще ви въведе в живота на симпатичната мишчица. По заръка на майка си тя трябва да записва всичко важно в своето тефтерче. В него ще намерите приказки, стихчета и вкусни рецепти. Книжката е не само за четене, а и за правене на неща с нея. Затова е изключително подходяща за приложните уроци по четене.“ – сайтът „Книжанка“.

в) „По принцип най-големият ужас на всяка домакиня са мишките. А ето, че сега имате шанс да се запознаете с една симпатична мишчица, самата тя домакиня, и то каква! Само да я познавахте, не само че никога не бихте си и помислили да залагате миши капани, ами и сами щяхте да поканите тая къщовница да ви погостува. Тя се казва Метличина по майчина заръка старателно записва всичко важно в своето тефтерче. Моля? Бихте дали мило и драго да надзърнете в едно такова мише дневниче, ли? Речено-сторено! Весела Фламбурари и издателство „Жанет 45“ са се погрижили до нас да достигнат куп ароматни рецепти, и то не само за сладка и зимнина, но и за домашно приготвени мехлеми , че дори и парфюм. По страниците на Метличиното тефтерче ще откриете още какви ли не случки и преживелици от живота на малката пъргавелка. Някои от тези събития са станали вдъхновение за нейните стихове, други пък са били причина за сензационни открития… Вие подозирали ли сте например, че мишите призраци обичат да си попийват мляко? А колко още други неща не подозирате! Но не бойте се, Метличина всичко ще изясни. Игривият текст на Весела Фламбурари и ярките илюстрации на Радостина Нейкова са чудна комбинация. С весели приказки и шарени рисунки, „Миличко мое тефтерче! Съчиненията на малката мишка Метличина“ е едновременно любопитно и забавно четиво, съчетаващо приказна атмосфера с бабина мъдрост – тъкмо това, от което имат нужда и някои градски деца, които през живота си мишка не са виждали.“ блогът „Книжни криле“

г) „ …Интересните рецепти на мишката Метличина, събрани в книжката „Миличко мое тефтерче! Съчиненията на малката мишка Метличина“ са гарнирани с миши съвети за билкови мехлеми и сушене на зеленчуци. Обвити са в дъхаво домашно сладко и захаросани теменужки. А са и подправени с голяма щипка любов към съседа Шипко. Всичко това превръща специалното дневниче в наръчник по изискано преобразяване във фина госпожица на всяко момиче. А момчетата? Е, те със сигурност ще научат доста любопитни тайни от живота на дамите на сърцето си, както и за живота на село и тайните на звездите.“ – сайтът „Детски книги“.