Коледни приказчици

Коледни приказчици

Заглавие: „Коледни приказчици“.
Автор: Весела Фламбурари
Художник на корицата: Радостина Нейкова
Издателство: ИК“Проф. Петко Венедиков“
Жанр: Детска литература
Корична цена: 5.00 лева
Меки корици
Брой страници: 39
Дата на издаване: 01. 2010 година
ISBN: 978-954-9870-47-3

„Благодаря за тези прекрасни Коледни приказчици! Сега спокойно мога за изляза навън на студа и да се усещам в Коледната магия – завита на топло… Хубаво ми е! Нека ви бъде и на вас!“ – Наташа Начева, блогър.

„Преди няколко дни имах огромното удоволствие да се срещна с Весела лично – тя на кръстопът от Фестивала на детската книга в Сливен към друг Фестивал на детската книга в Босна и Херцеговина, а аз – тръпнеща в очакване да се запозная с нея. Освен приятната компания и веселия разговор, получих като подарък и книжката „Коледни приказчици“. Защо ще ви пиша за тях? Защото приказките са изпълнени с щастие, доброта и красота, а те са ни необходими по всяко време.
Кратичките текстове разказват на децата интересните истории на червени елхи, зелени еленчета, сърдити джуджета и захарни звездички. Прекрасните илюстрации на Радостина Нейкова допълват положителните истории, излезли изпод перото на Весето. А най-хубавото от всичко е, че щастието, красотата, добротата струят от всяка страница на веселата книжка, като от очите – звездици на децата. Трябва да се радваме на малките неща и дано ни се случват прекрасни неща, които да ни стигат (като на елхичката) за шест хиляди осемстотин и трийсет и шест години напред!“ – сайтът „Детски книги“